Aktuality o očkování

Bohužel v organizaci očkování panuje chaos. Zejména stran dodávek vakcín a možném termínu očkování. Aktuální situace je, že očkování je možné v očkovacích centrech nebo u praktických lékařů. Bohužel se nelze registrovat zároveň na obou místech. Jestliže se zaregistrujete do očkovacího centra, již nemůžete být očkováni u registrujícího praktického lékaře.

Kdo může být očkován u praktického lékaře?

  1. Všichni pacienti starší 70. let. – tzv. 70+
  2. Rizikoví pacienti s diagnózami a zdravotními stavy s vysokým rizikem těžkého průběhu COVID-19

Kdo může výt očkován v očkovacím centru?

  1. Všichni pacienti starší 70. let. – tzv. 70+
  2. Zdravotničtí pracovníci
  3. Pedagogičtí pracovníci a nepedagogičtí zaměstnanci škol a školských zařízení, Registrace jim je umožněna na základě unikátního kódu, který obdrží od vedení škol.
  4. Osoby s chronickým onemocněním či zdravotním stavem s vysokým rizikem těžkého průběhu covid-19. Registrace k očkování je umožněna použitím unikátního kódu od vašeho ambulantního specialisty či specializovaného pracoviště, kde se léčíte. K očkování v daném centru si potom musíte donést poslední lékařskou zprávu od specialisty. Vybrané diagnózy a podrobnější postup na stránkách koronavirus.mzcr.cz

Jak se přihlásit k očkování v naší ambulanci?

Pokud preferujete očkování v naší ambulanci, nesmíte být očkováni v očkovacím centru, ozvěte se prosím do ambulance nejlépe e-mailem ordinacedvorsky@seznam.cz nebo telefonicky a neregistrujte se již do očkovacího centra. Dle počtu zaregistrovaných pacientů k očkování budeme zásobeni očkovacími látkami. Tedy prosím, zda chcete být očkováni u nás, ozvěte se nám.

Kam se přihlásit k očkování?

Bohužel nejsem schopen říci, kde se dostanete k očkování dříve. Zda v očkovacím centru či v naší ambulanci. vše záleží na dodávce vakcín. Jakmile vakcínu obdržíme, ihned kontaktujeme pacienty a v co nejkratší době očkujeme.

Prozatím jsme očkovali pomocí očkovacích látek firmy Moderna a AstraZeneca. V budoucnu budou dostupné i jiné očkovací látky. Vybrat očkovací látku není možné. Jestli se ptáte, která očkovací látka je nejlepší, odpověď je jednoduchá, ta co je dostupná. Všechny jsou bezpečné a prošly, na rozdíl od jiných, přísným schvalovacím procesem.