Očkování Covid 19

Očkování proti onemocnění COVID 19 jednoznačně doporučuji všem pacientům. Bohužel se o očkování šíří spoustu nepodložených fám a nepřesností. Vakcíny jsou bezpečné a jsou jediným východiskem z této krizové situace, abychom se mohli vrátit do normálního života.

Aktuálně je možná registrace k očkování pro občany starší 70. let. V blízké době bude uvolněná i pro rizikové skupiny obyvatel.

Registrovat k očkování se můžete u nás v ordinaci či do očkovacího centra. Jestliže máte zájem o očkování výhradně v naší ordinaci, ozvěte se nám nejlépe na e-mail (ordinacedvorsky@seznam.cz), případně telefonicky. Pište ikdyž nepatříte do výše uvedených skupin obyvatel. Zejména toto doporučuji u pacientů, kteří se léčí s nějakou chronickou chorobou, ti prozatím v centrech očkováni nejsou.

POZOR! Jakmile se zaregistrujete do očkovacího centra, již nemůžete být očkováni v naší ambulanci.

Bohužel nejsem schopen říci, kdy budeme mít vakcínu právě pro vás a jakou. Aktuálně jsou v dodávkách vakcín preferované spíše očkovací centra. Jihomoravský kraj rozváží nyní mezi praktické lékaře očkovací látky od firem Moderna a Astra Zeneca. Výhledově(snad koncem dubna) budeme moci očkovat i očkovací látkou Johnson & Johnson. Vše záleží na dodávkách vakcín. Nedoporučuji si vybírat mezi vakcínami, VŠECHNY JSOU BEZPEČNÉ A ÚČINNÉ. Nechte se naočkovat co nejdříve, jak jen to bude možné.

Více informací o očkování v našem kraji je zde: https://ockovani.jmk.cz/rozcestník

Časem přidám k očkování více informací i na tento web.